© Lodex Hengelsport 2015 - Niets van deze site mag worden gekopieerd, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lodex.
Home Producten Uitgelicht Over Contact

Over ons

Sinds 1982 is Lodex Hengelsport actief op de Nederlandse hengelsportmarkt. De basis van het bedrijf werd al veel eerder gelegd, namelijk in 1955. Over het ontstaan hebben we een klein stukje tekst geschreven.

Lodex is een bedrijf met een lange geschiedenis. De

basis van het bedrijf werd omstreeks 1955 gelegd door

Evert van de Bunt. Het bedrijf startte aan huis, waar alle

producten nog met de hand werden vervaardigd. Vooral

de, door Evert en zijn enige werknemer Bert Lodewijkx,

vervaardigde bamboe hengels vonden gretig aftrek bij

grossiers als Glaudemans en Mol & Wilco.

Na een aantal jaren begon het ondernemersbloed van Evert te kriebelen en besloot hij aan een nieuw avontuur te beginnen, namelijk het bouwen van zeilschepen. Het hengelsportbedrijf deed hij toendertijd over aan Bert, die het bedrijf uitbouwde met onder andere het Olympic assortiment. Het bleek een zeer goede zet, want de allereerste carbonhengels in Nederland werden een sensatie in de viswereld. Een andere uitbreiding van het gevoerde assortiment waren de aluminium zitkisten, die onder de naam Lodex op de markt werden gebracht. De productie van de zelfvervaardigde zitmanden en later ook een serie schepnetten en hengelsteunen, bezorgde het bedrijf een marktleiderspositie. Omdat er niet kon worden voldaan aan de enorme vraag ging het bedrijf bijna ten onder aan zijn eigen succes. Er was simpelweg niet genoeg geld en er waren veel te weinig productiemiddelen om het succes te continueren. Een toevallig samenkomen tussen de oud-collega's Evert en Bert deed het tij gelukkig keren. De twee rasondernemers besloten om, samen met zoon Jan van de Bunt en schoonzoon Johan Korten, het bedrijf in 1982 nieuw leven in te blazen, Het productieproces werd verbeterd en het bedrijf ging zich volledig richten op innovatie in de viswereld. Met deze herstart werd het bedrijf Lodex een feit. Zo waren het de mannen van Lodex die de zitmand met rugleuning uitvonden. In de hoogtijdagen importeerde en exporteerde Lodex naar 23 verschillende landen over de gehele wereld. Inmiddels was Evert teruggetreden en werd het bedrijf door de jongere generatie overgenomen. Samen met exportmanager W. Kisman van Gateway Products werd Lodex uitgebouwd tot een ware multinational. Waar innovatie altijd voorop heeft gestaan bij het ontwikkelen van producten, is het bedrijf zelf ook niet stil blijven staan. Inmiddels is de eigen productie grotendeels afgebouwd en gestopt. Lodex is zich gaan concentreren op de import van kwaliteitsproducten en is verdeler van onder ander Behr en Lineaeffe. De motor van Lodex blijft draaien.... Opgericht in 1982, dus al meer dan 30 jaar innovatie en kwaliteit!
Groot in het kleine ...
Lodex Hengelsport
Over